Ranky

Ranky

Co jsou to Ranky?

Ranky jsou svým způsobem ukazatelem různých faktorů.  Jejich velikost závisí na kvalitě vašeho SEO a návštěvnosti. U některých má obrovský vliv do určité hodnoty počet zpětných odkazů.

Mezi nejznámější Ranky patří S-Rank od Seznamu, Pagerank od Google, Alexa Rank od Alexa,  JyxoRank od Jyxo. Tyto si blíže rozeberme.

K čemu slouží?

Ranky mají hodně významů například k zjištění návštěvnosti stránek Alexe Rank,  Pagerank slouží pro mnohé jako hlavní ukazatel ceny reklamy, ale hlavní význam je to, že vyhledávače svým rankům dávají značnou důležitost při pozicích stránek ve výsledcích. Pozor mnoho lidí si myslí, že když mají například S-Rank na 90 že musí být na první stránce ve výsledcích to není pravda. Pozice se odvíjí od SEO a to je celek ne jen jedna část jako je Rank.

Popis jednotlivých Ranků:

  • Google Pagerank – Díky tomu, že Google je skoro celosvětově jednička tak je nejspíše ze všech nejznámější. Stupnice Pageranku  je 0-10. Velikost je závislá na počtu zpětných odkazů a návštěvnosti. Mnoho stránek má Pagerank 0. Buď mají tak malou návštěvnost, nebo nejsou vůbec indexované. Číslo 10 tedy maximum je získat pro normální stránky nemožné, poněvadž 10 má pouze Google a dalších pár vyvolených stránek. Pagerank je pro obchodníky s internetovou reklamou jeden z hlavních ukazatelů ceny na dané stránce. Jelikož tento Rank je Google tak je jedním  ukazatelem kvality stránek a jejich následné pozice ve výsledcích.

 

  • S-Rank- Podobný jako Pagerank. Jeho stupnice je od  0-100, ale někdy ukazatele Ranku to ukazují jen v desítkách tedy 0-10. Není problém získat S-Rank 30 i klidně 40 jen díky počtu zpětných odkazů vyšší S-Rank získat je pak již těžší. S-Rank se řídí nejen podle počtu zpětných odkazů ale i tematickým obsahem tím se vracíme zpět k tomu, že název stránek má odpovídat obsahu. Seznam dává S-Ranku dosti velkou váhu při uspořádání stránek ve výsledků hledání.

 

  • Alexa Rank- Tento Rank se značně liší od ostatních nezáleží mu na počtu zpětných odkazů, ale hlavně na návštěvnosti stránek a jejich Traffic( zátěž  vyvolaná vaší doménou na serveru). U Alexa Rank je zvláštní i stupnice která začíná na milionech a končí na číslu 1. Čím menší číslo máte tím lépe a máte lepší Alexa Rank. Díky Alexa Rank můžete zjistit i teoretickou oblíbenost vašich stránek v dané lokalitě podle koncovky domény.cz= V České republice a i pořadí vašich stránek v oblíbenosti.
  • JyxoRank-Bohužel sláva Jyxo je dávno pryč a tento Rank upadá jako letadlo v střemhlavém letu. Většina ho již bere pouze jako informativní. JyxoRank ovlivňuje vaše pořadí u vyhledávače jyxo. Stupnice JyxoRank je od 0 až 220.

Ranky

 

Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup