Skydrive je OneDrive

Skydrive je OneDrive

Nastala změna, která možná zamotala hlavu mnoha lidem. Mám namysli změnu názvu cloudového úložiště od Microsoftu Skydrive na OneDrive.  Důvod změny jména je soudní spor s britskou televizí BSkyB, která se s Microsoftem soudila o slovo „Sky“ v názvu. Tento spor bohužel Microsoft prohrál a tudíž byl nucen změnit jméno Skydrive na jiné. Bližšími informacemi o soudním sporu vás není nutné zatěžovat.

Jak vznikl název OneDrive?

Podle mého osobního názoru se Microsoft inspiroval názvem ze své služby OneNote, neboli jedny poznámky na všech zařízeních synchronizované přes internet. Stejný důvod může mít i OneDrive neboli jeden disk na všechno a všude dostupný.

Novinky na OneDrive

Kromě samotného názvu dostalo cloudové úložiště od Microsoftu i několik zajímavých novinek a vylepšení. Po registraci je stále stejná dostupná kapacita zdarma, jako dříve u Skydrive 7GB. Ovšem novinkou je, že pokud si synchronizujete fotografie s vaším OneDrive účtem dostanete navíc 3GB na vaše fotografie.

Odměna za doporučení přátelům

Novinkou na OneDrive je odměna za to, že doporučíte OneDrive svým přátelům. Podobný systém nabízí i Dropbox  svým uživatelům.  Maximální kapacita, kterou můžete získat za doporučení je 5GB.

Oficiální text zní:

Za každého přítele, který se přihlásí na OneDrive jako nový zákazník, dostanete navíc vy i tento přítel zdarma dodatečné úložiště 0,5 GB (maximálně 5 GB).
YouTube Preview Image

 

Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup