Firefox OS první telefony

Firefox OS první telefony

Firefox OS je operační systém pro nejlevnější chytré telefony a tak je logické, že první telefony vyrobily Alcatel a ZTE, které se specializují hlavně na nejnižší třídu chytrých telefonů.  Velká výhoda Firefox OS systému je, že běží na HTML a JavaScriptu lze na něj tedy snadno vytvářet aplikace, či spíše internetové stránky, které se tváří v telefonu jako aplikace.

Otázkou ovšem je zda opravdu Firefox OS uspěje a utrhne si nějaký podíl na trhu s chytrými telefony. Osobně si myslím, že v západní Evropě a v USA neuspěje a bude cílit na Afriku a Jižní Ameriku a Asii. Lákat bude především cenou telefonů, které budou mít tento operační systém, tak aby byly dostupné i pro lidi s nízkou životní úrovní.

Alcatel Fire S

Nejvybavenější telefon z řady Fire od Alcatelu. Fire S pohání čtyř jádrový procesor s frekvencí 1,2GHz. Operační paměť výrobce zatím neudává, ani vnitřní paměť. Displej má velikost 4,5″ palce a rozlišení 960×540, jedná se o IPS LCD displej.

Alcatel Fire S má 8MP zadní fotoaparát a přední 2MP. Mnoho informací o tomto telefonu jsou dosud neznámé.   Cena se bude pohybovat okolo 5000Kč . Tento telefon značně svými kvalitami vybočuje z řady telefonů s Firefox OS má oproti nim mnoho násobně lepší výbavu, kterou se řadí mezi telefony střední třídy.

Alcatel Fire C

Alcatel Fire C je 3,5″ palcový telefon s TFT kapacitním displejem. Pohání ho dvou jádrový procesor s frekvencí 1,2GHz

YouTube Preview Image
Můžete zanechat odpověď, or trackback z vašich vlastních stránek.

Zanechat Komentář

Musíte být přihlášeni abyste mohli psát komentáře.

Powered by WordPress | Get Cheap or Free T-MobileCell Phones Online. | Thanks to Best Savings Accounts, Credit Cards and Reverse lookup